2014/01/04

Tipy na výstavy v lednu!


Chodíte rádi na výstavy? Pokud byste chtěli vidět v Praze něco zajímavého, mám pro vás pár tipů :)

  •   Sexplicit   - Největší dojem na mě udělaly asi celkové prostory a vstupní chodba osvícená červeným světlem (viz. 1. fotka). Cítila jsem se jako v nějakém hororu a byl to celkem intenzivní zážitek :) Výstava samotná byla zajímavá, místy šokující, ale taky poměrně nechutná, což já osobně zrovna u výstav nevyhledávám. No, posuďte z fotek sami, já to spíš vidím jako místo, kam se jdete s kamarády pobavit, než že by mě to nějak kulturně obohatilo :)
  • vstup zdarma, Československého exilu 1888/4, MICRONA 
  • otevřeno do 21.1.2014, každý den 14-18 hodin










  •   Olbram Zoubek   - Jeho sochy mám ráda a při procházení mezi nimi jsem se na chvíli cítila jako mezi mimozemšťany. Trochu mi chyběla nějaká "atmosféra výstavy", jak tam byly všechny vedle sebe v tak velkých prostorách. Ale celkově doporučuju!
  • vstupné 140/60 Kč, Jízdárna Pražského Hradu
  • do 2.3.2014, každý den 10-18 hodin 














  •   Muzeum Kampa   - Byla jsem v celém muzeu a nejvíc se mi líbil Josef Lada (trvá do 16. února), hrozně taková milá výstava. Vevnitř jsem byla vlastně úplně poprvé a nadchla mě hlavně terasa, úplně skvělé místo!





Zaujala vás některá z výstav? Chystáte se na nějakou? Já mám na svém lednovém to-do listu ještě Czech Press Photo :)

 -----------------------------------------------------
Find me on:




13 comments:

  1. Zaujala mě asi jen ta poslední, miluju Ladu. Ještě vídám plakáty na nějakou akci francouzské kultury, ach jo, už jsem tak dlouho nikde nebyla.. Můžu se zeptat, kde bereš tipy, podle čeho si vybíráš? Ahoj, J.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ten Lada byl moc hezky, takovy vanocni :) vetsinou se o vystavach doslechnu ze sveho okoli, nebo svoje oblibene galerie sleduju na facebooku, kde o novych vystavach a vernisazich informujou...anebo z novin :)

      Delete
  2. Ooo presne takyto clanok sa mi teraz hodi, za par dni ideme do prahy tak urcite niektoru omrkneme, dik za tip! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. neni zac, jsem moc rada, ze se ti hodi! ;)

      Delete
  3. ja chodim rada na czech/world press photo, ale rok od roku mam cim dal vetsi pocit, ze se to jen 'opakuje'. na posledni dve vystavy jsem sla vylozene s tim, ze me nic neprekvapi a vim, co od toho cekat. ))
    ta terasa na kampe vypada skvele!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jojo to souhlasim :) ale na lonske world press photo jsem zasla v amsterdamu a ten pocit, ze se to opakuje jsem nemela, asi ten dojem hodne delaji i ty prostory...a navic tam byla jako spoluvystava ruske press photo za celou dobu, chronologicky podle roku, a to bylo vazne super...skoda ze u nas na neco takoveho nejsou prostory... a asi ani motivace :)

      Delete
  4. Ta poslední výstava vypadá skvěle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A to jsem na tu terasu kvuli zime skoro ani nesla :))

      Delete
  5. kdyby Zoubkovy sochy byly v muzeu na Kampě, tak by to bylo přímo epické!

    ReplyDelete
    Replies
    1. to souhlasim!! zkusime jim to navrhnout :D

      Delete
  6. sexplicit byla jedna z nejhorsich vystav co jsem kdy absolvoval, jeste ze to bylo zadarmo, predstava ze si tento "zazitek" musim zaplatit me desi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja byla na vernisazi a vlastne jsem to ani moc jako kulturni vystavu nebrala...sla jsem tam spis ze zvedavosti, nez ze bych od toho neco cekala... takze zklamana jsem nebyla :) a navic, ty samotne prostory me celkem dost nadchly...a taky jsem tam potkala daru rollins! :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...