2010/09/30

šok

(I'm sorry this post is only in czech, but it's about a czech blogger (she wrote in czech only, so I doubt any of my foreign followers would know her.. :) who used photographs from another polish blogger and claimed it's her on the photographs. so...it seems like she faked her identity. I have no idea why on earth would somebody do that??) 

na jednom ze svých oblíbených českých blogů jsem se dnes ráno dočetla poměrně zajímavou novinku...určitě znáte sympatickou Nik z blogu youll-find-away.blogspot.com... možná byla talentovaná co se týče designu jejího blogu (který jsem po grafické stránce velmi obdivovala) a psaní pěkných článků a komentářů, ale tím to, zdá se, končí. upřímně, obdivuju její odvahu používat cizí fotografie a postavit svůj blog na jedné velké lži. jestli je to opravdu tak, že zkrátka brala fotografie z tohoto polského blogu a vydávala je za své vlastní, nemám slov a vůbec tomu nerozumím.



 (source)

 (source)
(tahle fotka, kterou také uveřejnila na svém blogu, dostává nyní nový rozměr...:))

moc doufám, že se dozvíme nějaké šokující a vševysvětlující vysvětlení a budeme moct dál čerpat secondhandovou inspiraci z "jejího" blogu......
co myslíte, má to nějaké (jiné než to, které se nabízí..) vysvětlení? a co vy, byli byste něčeho podobného schopni? nebo setkali jste se s už s něčím podobným? já ještě ne. ale možná je vhodné být v tomhle virtuálním světě obezřetnější...
update: mockrát děkuji Meg, která mi poslala odkaz na její formspring a na nedavný rozhovor s ní. co z toho všeho je asi pravda... no, můžem se jí zkusit zeptat na formsping.me :D


27 comments:

  1. Tuhle slečnu neznám, ale jestli je to opravdu pravda, nechápu ji.
    Nesnášim kopírování jak v oblečení, v osobitých nápadech, které mě napadnou a někdo to zkopíruje :-/ Grrr, ale uklidňuju se tím, že ten, kdo to udělá prostě nemá dostatek své vlastní fantazie, aby si vymyslel něco vlastního.
    Té originální slečny je mi líto :-( Asi s tím nic nenadělá.

    ReplyDelete
  2. Mazu si ji ze sledovani..je to nechutny:(

    ReplyDelete
  3. to je strašné!!! cítim sa absolútne podvedená! normálne som mala jej blog rada, vravela som si že aké super fotky, úlovky a tak... no ale toto by som nečakala.. komu to prospelo?? slečna, ktorá ani nevieme ako sa volá sa iba zosmiešnila a oklamala desiatky iných bloggeriek.. !
    akože myslím si že blog neni o sláve a dokonalosti, ale má zobrazovať naše vnútro... niečo, načo sa po čase budeme môcť pozrieť a zaspomínať na "staré časy"... teda aspoň ja to tak beriem a myslím si, že aj väčšina pravdivých bloggeriek..
    teraz som zvedavá, že či sa k tomu vôbec vyjadrí... a inak malá otázočka, ty si na to prišla či kto? :)

    ReplyDelete
  4. Nechutné. Nechápu, co je to za člověka, slečnu jsem teda neznala, ale je to děs, lidi jsou hrozně závistiví a hloupí.

    ReplyDelete
  5. a co když ta polačka kradla fotky jiným? Já nevim, nemohu to posoudit, danou slečnu neznám..

    ReplyDelete
  6. Oh, wow, that's weird! Why would anyone would do that? This girl look very similar to American actress Samaire Armstrong, who I love, hehe.

    Hope you're having an awesome week, Zuzi! =)

    Hug!

    Miki.

    ReplyDelete
  7. Barbara von Gattermayer - pokud by to bylo, tak jak říkáš, není problém důrazně vysvětlit, že se ona Nik stala obětí "krádeže". Jenže jak si člověk může vysvětlit to, že jakmile někdo napíše komentář, kde pochybuje o pravosti, v tu chvíli blog zmizí a jsou zametene temer veskere stopy?
    Pokus na lidi? Legrace?

    ReplyDelete
  8. Barbara + Silvi: Podle mě pro falešnost Ničina blogu mluví hlavně fakt, že polský blog byl veden už začátkem roku 2009; fotky se tam objevovaly dřív, než ty Ničiny (pokud si např. pamatujete post s indiánským oblečkem, který Nik uveřejnila, tuším, 20. září, tak ten byl na polském blogu uveřejněn už v polovině července) a navíc polské posty obsahují těch fotek vždycky víc, takže si Nik nejspíš vybrala vždy jen to, co se jí líbilo...

    ReplyDelete
  9. carmabelle: ja jsem taky mela jeji blog rada, ale ona neexistuje, je to smutny. souhlasim s tebou.

    ja na to neprisla, prisla na to jedna slecna, ktera si vsimla fotek nik na lookbooku, ale jeji lookbook nevedl na blog nik, ale prave na blog te polky. na blogu ji pak nechala komentar s linkem na puvodni polsky blog a trada, blog nik od te doby uz neexistuje :)

    ReplyDelete
  10. Hm, takove veci se dejou cim dal casteji. to je sila, jako by tady lidi fakt neumeli byt originalni.

    ReplyDelete
  11. no to je teda novinka! posledni dobou jsem stejne premyslela, ze ji prestanu sledovat.. ale tohle! to by me fakt nenapadlo..fakt nechapu tuhle potrebu krast a kopirovat..nevidim v tom smysl..

    ReplyDelete
  12. Obviously, I have no idea as to what this says ... but that is just so odd that someone would take the liberty to take another blogger's photos and claim to be that blogger.
    It must have been terrible for the owner of the photos! :s

    1060xo, Fernanda Lucila

    ReplyDelete
  13. Tsk. What can we do to take about those things like these? Our information is widely spread out on the internet so this is really scary. It can happen to any blogger.
    www.gayleisvolatile.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Haha to je sranda, to už je druhý blog!

    ReplyDelete
  15. Waw, tak toto som nečakal!
    Rozhovor s ňou (cez e-mail) som robil kôli tomu že sa mi jej blog aj štýl obliekania veľmi páči.
    Ale vživote by ma nenapadlo že je to kopírovanie. Dufam že sa to daak vysvetlí (ale mám pociť že asi nie).
    :(

    No jednoznačne ti dakujem za objasnenu pravdu :-*

    ReplyDelete
  16. Wow, dozvedám sa o tom od teba. Mala som jej blog veľmi rada, aj jej fotky som veľmi obdivovala. Aj snaha pomôcť mi s mojim dizajnom bola veľká a ja som jej za to vďačná. Naozaj neviem čomu mám veriť! Ale je pravda, že nemôžeme vedeť kto sa skrýva za monitorom počítača.

    ReplyDelete
  17. great blog!

    Check me out:
    http://thefashionreflections.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. You have a really great blog ! Love the pics :) <3

    ReplyDelete
  19. je toto mozne? ako fakt ze vsetci vieme ze plagiatorstvo existuje ale v blogoch? o com to je? to sa ludia uz aj tu maju potrebu pretekat? ved blog je o tom, o com ho kazdy chce mat, kto sa chce vyjadrit cez modu ok, nech semdava fotky outfitov napadov, ja neviem nakupov, kto cez varenie ok nech sem dava recepty atd..ale kradnut? toto sa vazne robi???? co je cielom tych ludi potom?
    Je mi z toho smutno..

    ReplyDelete
  20. no to je snad sranda? a já jí to toálně všechno věřila.. dokonce sem sledovala její blog...

    ReplyDelete
  21. to je hnus. neporadí mi někdo, jak ji smazat ze sledovaných blogů?

    ReplyDelete
  22. biancaprincipessa: souhlasim, pro me je blog proste takovym mym osobnim mistem, takze jeji duvody vazne nechapu. takove zbytecne plytvani casu i energie! :)

    Teres: ono je tezky na neco takovyho prijit, kdyz blogu je po celym svete hromada. slavnejsi bloggerky maji tohle jednodussi, tam by se to hned poznalo, kdyby je nekdo chtel vykradat :)

    Vell: bez na nejaky blog, ktery sledujes. vedle tvoji ikonky (tam jak jsou pak i dalsi followers) je tlacitko options, tak ho rozklikni a klikni na site settings. pak tam uvidis "sites you've joined" a tam muzes dat stop following.

    ReplyDelete
  23. děkuju moc, jen u tohohle to asi nepůjde, protože je smazaný, takže ho stále budu mít v seznamu... nevadí :) a jen tak by the way, máš nového followera ;)

    ReplyDelete
  24. tohle mi tedy prijde dost smutne..

    ReplyDelete
  25. wow, tak patri medzi moje oblubene blogerky.....ale teraz....strasne =(

    http://fashionsmajlik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. Vazne dalsi polsko-cesky fake? Uz sa to raz stalo a tiez bola kopirovana polska slecna. Je to asi vdacny narod, lebo odhalit sa nam to vzdy podarilo az po dost dolhom case. Velka skoda, mne sa jej styl tiez pacil, aj dizajn, vsetko. No nic.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...